Auksaspalviai retriveriai

Garbanotieji retriveriai

Lauko bandymų apžvalgos

Lygiaplaukiai retriveriai

N. Škotijos retriveriai

Ačiū, kad esate su mumis!


Lietuviškai In English FB

Taip vyksta retriverių dresūros pamokėlės

Jau trečią savaitę iš eilės Lietuvos retriverių mylėtojų klubas organizuoja pamokėles, kuriose supažindina su parodų tvarka, rengimu bei tinkamu šuns reprezentavimu ringe.

 

LRMK ringo dresūros pamokėlės

Daugiausia turėjome 17 dalyvių, likus savaitei iki Druskininkų parodų

Džiaugiamės visais pamokėlių dalyviais, kiekviena diena – nauja patirtis ne tik šunims, bet ir šeimininkams. Mažyliai susipažįsta vieni su kitais. Manome, jog naudinga, kai skirtingo amžiaus šunys susitinka, apsiuosto, bendrauja ir žaidžia.

Supažindiname su bendrojo paklusnumo pagrindais. Ėjimo greta, sėdėjimo, gulėjimo, stovėjimo, išlaikymo. Atliekami įvairūs pratimai, kai imituojama situacija gatvėje – prasilenkimas vieni su kitais, sustojimai, pasisodinimai greta.

 

LRMK ringo dresūros pamokėlė

Užsiėmimo metu daromos kelios pertraukėlės per kurias retriveriai tyrinėja aplinką ir vieni kitus

Pamokėlės aktualesnės mūsų klubo nariams, parodų dalyviams, tačiau ir nedalyvaujant parodose būtina socializuoti šunį kuo anksčiau, supažindinti, kad yra ir didesnių ir mažesnių draugų, paaiškinti, jog kiekvienas žmogus retriveriui yra draugas, bet ne priešas, nereikia jo bijoti ar per daug meiliai užšokti.

 

LRMK parodinės dresūros pamokėlės

Pamokėlėse svarbiausia - gera nuotaika!

Norime sužinoti jūsų nuomonę apie pamokėles. Ar reikia tokių užsiėmimų, ar jie naudingi ir pan. Laukiame laiškų info@retriveriai.lt

Bet kuriuo atveju mes norėtume, kad bent Vilniuje retriveriai būtų minimi tik gerais žodžiais, būtų drausmingi, bet kartu ir žaismingi, gebėtų bendrauti ne tik su šunimis, bet ir tinkamai elgtis su žmogumi, savo šeimininku. Veislės populiarinimas ir gerųjų savybių ryškinimas yra mūsų pagrindinis tikslas.

 

Nuotraukų autorė: Asta Lipnickienė, augintinis – auksaspalvis retriveris Homer Simpson Mega Oskaras, specializuotoje retriverių parodoje pelnęs gražiausio parodos mažylio titulą (BEST Puppy)

P.S. O smagiausia juk visuomet būna „po pamokų“…

 

LRMK dresūros pamokėlės Vingio parke

Taip atrodo auksaspalvis retriveris po gerų purvo vonių. 4 mėn. šuniukui dresūra yra puiki fizinė ir protinė mankšta

Daugiau informacijos apie pamokėles