Auksaspalviai retriveriai

Garbanotieji retriveriai

Lauko bandymų apžvalgos

Lygiaplaukiai retriveriai

N. Škotijos retriveriai

Ačiū, kad esate su mumis!


Lietuviškai In English FB

Vasario 8-9 dienomis Čekijoje vyko Europos Retriverių Čempionatas 2023, European Retriever Championship (ECR).

Vasario 8-9 dienomis Čekijoje vyko Europos Retriverių Čempionatas 2023, European Retriever Championship (ECR).Šis čempionatas organizuojamas pagal FCI taisykles ir jo istorija prasideda 2002 metais. Tuo metu Europoje buvo organizuojamos dviejų tipų tarptautinės varžybos „field trial“: Retriverių Europos taurė (Cd’E) ir tai buvo komandinės varžybos, bei ICC individualios varžybos. Pirmais metais šios varžybos buvo organizuojamos kas du metus paeiliui, vienais metais komandinės, kitais ICC individualios. Europos taurė būdavo nelyginiais metais.

Vasario 8-9 dienomis Čekijoje vyko Europos Retriverių Čempionatas 2023, European Retriever Championship (ECR).Šis čempionatas organizuojamas pagal FCI taisykles ir jo istorija prasideda 2002 metais. Tuo metu Europoje buvo organizuojamos dviejų tipų tarptautinės varžybos „field trial“: Retriverių Europos taurė (Cd’E) ir tai buvo komandinės varžybos, bei ICC individualios varžybos. Pirmais metais šios varžybos buvo organizuojamos kas du metus paeiliui, vienais metais komandinės, kitais ICC individualios. Europos taurė būdavo nelyginiais metais.2012 metais įvesta nauja sistema, pagal kurią varžybos vykdavo dvi dienas ir pagal dviejų dienų rezultatus buvo nustatomas nugalėtojas, kuriam suteikiamas CACIT ir Europos čempiono titulas. Nuo 2016 metų Europos Čempionatas vyksta kiekvienais metais.Pagal taisykles kiekviena šalis gali nuominuoti du geriausius savo šunis, pagal šalies atrankos kriterijus, jeigu organizatorius nepriims kitokio sprendimo. Pagrindinė sąlyga, kad šuo turi būti dalyvavęs „Field trial“ tipo tarptautinėse varžybose, kurios vyksta tik su gyvu paukščiu, tikros medžioklės sąlygomis ir gauti teigiamą įvertinimą. Praeitų metų nugalėtojas yra kviečiamas ne konkurso būdų apginti savo titulą.Kiekvienais metais Europos Čempionatą organizuoja vis kita šalis ir šiemet jis vyko Čekijoje, labai vaizdingoje vietoje Kanopište, kur yra žavinga pilis, su labai turtingais medžioklės plotais, kur auginami fazanai ir jie parke gyvena laisvai. Ten paukščių tikrai daug, taigi tai ideali vieta tokiom varžybom.Europos čempionate dalyvavo 30 šunų iš 15 valstybių. Šiais metais dalyvavo tik labradoro retriveriai. Europos Retriverių Čempionatą 2023 laimėjo Ir tuo pačiu apgyne titulą Hannes Michael Wiesigner iš Austrijos su labradoro retriveriu Crazylake Barrique Blue.

🏆

Tai įvyko pirmą kartą čempionatų istorijoje, kad tas pats vedlys su tuo pačiu šuniu laimėtų čempiono titulą. Antras liko Stef Bollen iš Belgijos su labradoro retriverio kalyte DE Dee Arlet Star.Iš trisdešimties startavusių šunų tik 9 gavo teigiamus įvertinimus ir diplomus.Tokius renginius nėra lengva ir nepigu organizuoti, todėl kitų metų šalis organizatorė dar nėra aiški. Italijai atsisakius organizuoti čempionata, kitų metų varžybos pakibo ant plauko.Renginys buvo įspūdingas, smagu pamatyti tiek stipriu šunų ir jų vedlių vienoje vietoje, gražioje kovoje.Tikiuosi, kad neužilgo ir mes galesime nusiųsti Lietuvos atsovus į tokio lygio varžybas, žmonės labiau pažins darbinius retriverius, gal atsiras ir Lietuvoje daugiau šios veiklos su retriveriais gerbėjų. Norintys pažiūreti video iš varžybų galite apsilankyti FB puslapyje European Reriever Championship 2023. Tokio lygio varžybose ne visada leidžiama filmuoti, taigi čia graži išimtis. Čempionato metu vyko ir retriverių komisijos posėdis. Apie sprendimus priimtus jo metu, bus daugiau informacijos kiek vėliau mūsų puslapyje.Už gražius ir protingus, elegantiškus ir greitus retriverius.

Įspūdžiais dalinosi, LRMK prezidiumo narė – Miglė Kaminskaitė