Auksaspalviai retriveriai

Garbanotieji retriveriai

Lauko bandymų apžvalgos

Lygiaplaukiai retriveriai

N. Škotijos retriveriai

Ačiū, kad esate su mumis!


Lietuviškai In English FB

Retriverių pamokėlių laikas ir pobūdis spalio 23-24 dienomis

Kaip ir žadėjome, šį šeštadienį (spalio 23 d.) rengsime šiek tiek kitokio pobūdžio pamokėlę – mokysimės tinkamai paimti, atnešti žaisliukus (angl. dummies).

Anksčiau tokią pamokėlę buvo surengę veislyno „Basteta“ savininkai, į kurį atėjusieji galėjo pamatyti kaip imituojamos medžioklės sąlygomis gali dirbti retriveriai, kaip taisyklingai nešamas fazanas ir pan. (daugiau informacijos apie įvykusį užsiėmimą čia).

Antį nešantis retriveris

Antį nešantis retriveris

Šį kartą parodysime, kaip toks nešimas atliekamas su žaislais (dummies). Juk pagrindinė retriverio savybė – (at)nešti (angl. retrieve), todėl tikimės, kad po apmokymų tai daryti turėtų daugelis atėjusių šunų. Manome, jog labai svarbu parodyti kaip taisyklingai pradėti šunį mokyti ir nedaryti esminių klaidų.

Norime parodyti kaip su savo retriveriu galite smagiai leisti laisvalaikį. Gausite reikalingų žinių kaip išmokyti šunį atnešti ir tinkamai atiduoti žaisliuką. Toks įgūdis reikalingas ne tik medžioklėje. Juk kaip patogu, kai šuo, pavyzdžiui, pats nešasi savo pavadėlį arba atneša numestą pagaliuką miške, arba atneša jums šlepetes grįžus iš darbo. Be abejo dėl kai kurių dalykų juokaujame!

Užsiėmimą ves veislyno „Basteta“ veisėja – Milda Ž. Pastaruoju metu Milda ir jos lygiaplaukė retriverė Lily intensyviai dalyvavo lauko bandymų varžybose Ukrainoje, Suomijoje ir kt. šalyse.

Užsiėmimas vyks šunų vedžiojimo aikštelėje prie Vingio parko 11 val. ryto.