Auksaspalviai retriveriai

Garbanotieji retriveriai

Lauko bandymų apžvalgos

Lygiaplaukiai retriveriai

N. Škotijos retriveriai

Ačiū, kad esate su mumis!


Lietuviškai In English FB

Lietuvos kinologų draugijos priminimas veisėjams

  • LKD veisėjas šuniukus gali parduoti tik su kilmės dokumentais, identifikuotus tatuiruote arba mikroschema. Identifikuojama visa vada vienu metu, prieš tai ją apžiūrėjus ir įvertinus klubo atstovui. Šuniukai identifikuojami nuo 6 sav. iki 3 mėn. amžiaus.
  • Veisėjas privalo įregistruoti vadą iki mėnesio amžiaus LKD, tarpininkaujant LKD klubui, kurio nariu jis yra.
  • Veisėjas privalo laiku atlikti šuniukų dehelmintizaciją ir užtikrinti veterinarijos gydytojo sertifikuotą, šuniukų amžių atitinkančią vakcinaciją. Jei kalė buvo laiku vakcinuota ir pati maitino šuniukus, šuniukai turi būti vakcinuojami 8 sav. amžiaus; jei kalė nebuvo laiku vakcinuota arba visai nemaitino šuniukų, šuniukai turi būti vakcinuoti 6 sav. amžiaus. Veisėjas privalo pateikti veterinarijos gydytojo antspaudu ir parašu patvirtintą dokumentą apie vakcinaciją.
  • Veisėjas privalo pateikti LKD sekretoriatui vados sąrašą su informacija apie naujus savininkus.
  • LKD svarsto ginčus tarp veisėjo ir šuniuko savininko tik tais atvejais, kai buvo pasirašyta įsipareigojimų sutartis.

REIKALAVIMAI LRMK NARIUI PRIKLAUSANČIAI VEISIAMAI KALEI:

1. Kergimo metu kalė turi būti ne jaunesnė kaip 18 mėnesių. Pirmo kergimo metu kalė negali būti vyresnė nei 7 metų. Kalė tinkama veisimui iki 8 metų.

2. Kitą kartą kalę galima kergti, kai po šuniukų gimimo yra praėję mažiausiai 8 mėnesiai.

3. Visoms kalėms, vyresnėms nei 12 mėnesių, privalomas klubo sąnarių displazijos tyrimas. Kalės su D ir E displazija neveisiamos. C displaziją turinčias kales galima kergti tik su sveikais šunimis (A ar B displazijos).

4. Kalę iki 2 metų amžiaus (18-24 mėnesių) galima kergti, jeigu ją sertifikatinėse, specializuotose arba tarptautinėse parodose du skirtingi teisėjai įvertino ne blogiau nei „labai gerai“. Galioja įvertinimai gauti dalyvavus parodose jaunimo klasėje.

5. Vyresnę nei 2 metų amžiaus kalę galima kergti, jeigu ji pereinamoje, atviroje, darbinėje arba čempionų klasėse dviejų skirtingų teisėjų buvo įvertinta ne blogiau kaip „labai gerai“. Vienas iš įvertinimų turi būti gautas specializuotoje arba tarptautinėje parodoje.

6. Kergiamos kalės (iki 6 metų amžiaus) kartą per du metus tarptautinėse arba specializuotose parodose turi būti įvertintos ne blogiau kaip „labai gerai“.

REIKALAVIMAI LRMK NARIUI PRIKLAUSANČIAM VEISIAMAM PATINUI:

1. Patinai pradedami veisti nuo 12 mėnesių amžiaus.

2. Patiną iki 2 metų amžiaus (12-24 mėnesių) galima kergti, jeigu jis sertifikatinėse, specializuotose ar tarptautinėse parodose dviejų skirtingų teisėjų buvo įvertintas ne blogiau nei „puikiai“. Galioja įvertinimai gauti dalyvavus parodose jaunimo klasėje.

3. Vyresnį nei 2 metų amžiaus patiną galima kergti, jeigu jis pereinamoje, atviroje, darbinėje arba čempionų klasėse dviejų skirtingų teisėjų buvo įvertintas ne blogiau nei „puikiai“. Vienas įvertinimų turi būti gautas tarptautinėje arba specializuotoje parodoje.

4. Visi kergiami patinai (iki 6 metų amžiaus) kiekvienais metais bent vieną kartą tarptautinėse arba specializuotose parodose turi būti įvertinti ne blogiau nei „puikiai“.

5. Visiems vyresniems nei 12 mėnesių patinams privalomas klubo sąnarių displazijos tyrimas. Patinai su D ir E klubo sąnario displazija neveisiami. C klubo sąnarių displaziją turinčius patinus galima kergti su sveikomis kalėmis (A ar B displazijos). Veisimo reikalavimai LRMK narių šunims ir kalėms yra šiek tiek griežtesni, nei kitų LKD klubų narių augintiniams. Tokiais griežtais reikalavimais siekiama gerinti veislių grynumą, sveikatą ir eksterjero savybes.

Nuo 2010 m. sausio 1 d. Lietuvos retriverių mylėtojų klubo veisiamiems šunims privalomas akių tyrimas.

Šunų veisimo nuostatai
Šunų veisimo nuostatų priedai